MerviEskelinen Näkymiä PerusSuomalaiselta veräjältä

Mikä siinä Suomessa nyt on niin ihmeellistä?

Suomen arvostus on viime vuosina kokenut inflaation. Eu:n myötä Suomen aliarvottaminen on entisestään kiihtynyt.

Vuosia on ivattu suomalaisten junttikulttuurista ja mehtäläisyydestä. On suhtauduttu negatiivisesti suomalaisten luonteeseen. Olemme sulkeutuneita, puhumattomia, negatiivisia ja muuten vain aina jurottavia. 

 

Mikä siinä Suomessa sitten on niin ihmeellistä kun te perussuomalaiset sitä Suomea ja suomalaisia  peräänkuulutatte? 

 

Kiteytän ajatuksiani:

Suomi on synnyinmaani. Suomi on vähän kuin äiti, jota rakastetaan pyyteettömästi.  

Suomi on antanut minulle paljon. Toivon Suomen antavan minulle tulevaisuudessakin mahdollisuuden elää turvallisesti ja kouluttautua. Toivon sen antavan terveydenhuollon- ja sosiaalipalvelut jos niitä tarvitsen. Toivon sen antavan minulle mahdollisuuden tehdä työtä ja harrastaakin.

 

Se on antanut minulle eväät puolustaa sitä kun se tarvitsee puolesta puhujan.

Nyt Suomi tarvitsee puolesta puhujan.

 

Mitä muuta tämä hieno maa tarjoaa?

Suomen luonto on ainutlaatuinen etelässä, pohjoisessa, lännessä ja idässä. Luonto on jopa koskematon syvissä korpimaisemissa. Korvet, laaksot ja kukkulat pitävät sisällään Suomen kansalliseläimen karhun ja kansallislinnun joutsenen. Sitä on Suomen luonto.

Suomeen kuuluu ainutlaatuinen hevosrotumme, suomenhevonen. Suomenhevonen on turvannut sota-aikaan miehistöä. Sen rakenne, varmajalkaisuus, luonne, kestävyys, sitkeys ja luonnon oloihin sopeutuminen ovat tehneet siitä Suomeen soveltuvan hevosen. Sen mukautuva luonne, palvelualttius ja rehtiys mahdollistavat käytön erilaiseen hevostoimintaan. Sellainen on suomenhevonen.

Suomen kulttuuri koskettaa monia. Se koskettaa suomalaisia ja se koskettaa rajojen ulkopuolella. Mikael Agricola on Suomen kirjakielen ja suomenkielisen kirjallisuuden isä. Suomen kansallisrunoilija on Johan Runeberg. Suomenkielisen romaanikirjallisuuden perustaja on Aleksis Kivi.  Suomen kansallissäveltäjä on Jean Sibelius. He ovat luoneet suomalaisuutta.

Suomen upea arkkitehtuuri. Suomen merkittävin arkkitehti Alvar Aalto vei suomalaista arkkitehtuuria ja tuotoksiaan maailman tietoisuuteen.

Puhumattakaan Suomen saavutuksia urheilussa, elokuvamaailmassa, muotoilussa, kuvataiteessa jne.

 

Mikä siinä Suomessa siis on niin  ihmeellistä?

Suomi itse ja suomalaiset. Juuri te suomalaiset, te olette tärkeitä.

 

Mitä teidän mielestä Suomessa on niin ihmeellistä, että sitä kannattaa puolustaa?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Suomi on avoin, moniarvoinen, suvaitsevainen ja sivistynyt globaalisti suuntautunut eurooppalainen valtio jossa vaikuttaa yksi maailman vapaimmista medioista ja jossa koululaisetkin saavat vapaasti ajatella omilla aivoillaan ilman että poliitikkojen sallitaan tukahduttavän heitä. Vähemmistöistämme pidämme hyvää huolta.

Kaikkea tätä vastaan on viime vuodet yksi puolue hyökännyt mutta uskon ja tiedän, että yhteiskuntamme on tarpeeksi vahva ääriliikkeen torjumiseen.

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

"Suomen arvostus on viime vuosina kokenut inflaation. Eu:n myötä Suomen aliarvottaminen on entisestään kiihtynyt"

Vietän puolet vuodesta ulkosuomalaisena täällä Espanjalle kuuluvalle saarelle.

En ole kokenut maamme arvostuksen laskeneen. Ja mielestäni EU:hun kuuluminen on entisestään nostanut arvostusta ja selkeyttänyt asemaamme eurooppalaisena kansakuntana.

Mutta suomenhevosesta olen samaa mieltä tismalleen.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Hyvä, että perussuomalaisuudesta huolimatta ymmärrät olla ylpeä ja kiitollinen suomenruotsalaisista korkeakulttuurimme alkuaikojen tekijämiehistä.

Käyttäjän MarinaLindqvist kuva
Marina Lindqvist

Synnyinmaa kyllä, sattuman oikusta. Oma valinta ei olisi ollut. Antanut on mitä on, sekin pakolla täysi-ikäisyyteen saakka. Sitten pääsikin jo muualle,valitsemaan itse, kiitos siitä Suomelle sentään, että rajat olivat auki ulospäin. Luonnon kauneus lienee katsojan silmissä, minulle suomalainen maisema on aina näyttäytynyt melko tylsänä, ja sielunmaisemankin löysin muualta. Että tällainen "suomalainen", olosuhteiden pakosta pelkästään.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kun on syntynyt ja kasvanut täällä, niin mihinkä sitä minnekään kotoaan lähtisi.

Pekka Iiskonmaki

Suomen velkaantuminen teki Suomesta rengin velkojille.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Suomi on maa, jossa monta kansaa, kulttuuria ja kieltä elää sovussa ja tasa-arvoisina. Siinä asiassa Suomi on esimerkki koko ihmiskunnalle. Sitäkin ikävämpää on, että tietyt poliittiset ryhmät lietsovat epäsopua ja suoranaista vihaa vähhemmistöjä kohtaan, äänten kalastelun mrkeissä.

Nyt suomenruotsalaiset ovat alkaneet kiihtyvällä tahdilla muuttaa Ruotsiin, mikä noissa piireissä varmaankin herättää pelkää iloa. Ehkä he haluaisivat, että Muumitkin olisivat ruotslaisia.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

"Suomen arvostus on viime vuosina kokenut inflaation. Eu:n myötä Suomen aliarvottaminen on entisestään kiihtynyt."

Missä tämä Suomen arvostuksen inflaatio ja aliarvottaminen on nähtävissä? Jos vaikka astuu persukuplasta vähän maailmaa kiertämään, niin voi tulla ihan toisenlaisiin aatoksiin.

Suomi on arvostettu valtio. Se on mitattu useilla kansainvälisillä, puolueettomilla testeillä ja mittareilla ja aina pieni Suomi vain keikkuu kärjessä tai kärjen tuntumassa.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Kuulemma suomalaisen rauhanturvaajankin on hyvä olla, koska meitä ei kukaan vihaa. Valitettavasti tietyt tahot haluavat tässäkin asiassa muutosta.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Lainataan tänne meidän kaikkien iloksi persujen oman lehden julkistama kirjoitus, jossa arvioidaan maamme tilaa ja löydetään siihen syylliset.

"Haloo! Meillä persuilla on sananvapaus. Teillä vihervassari, ääliö, homo, lesbo, natsifemakoilla, puskarunkkareilla ja hörököllin köllioillä ei sitä oo. Persut pärjää aina! Senkin peräkammarin pojat."

Lainauksen tyyppisiä kirjoituksia on persujen lehdessä julkaistu satoja. Oletko sinä Mervi sinne kirjoittanut?

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Tuosta täytyy antaa kuitenkin pikkuriikkisen tunnustusta koska "hörököllin kölliö" osoittaa pientä luovuutta kielemme käytössä.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Totta kirjoitat Juhani. Kielestämme on vaikka mihin! Jopa persujen sivistyksellinen luovuus pääsee hyvin esille.

Heikki Koskelainen

Suomi on hyvä ja tasa-arvoinen maa paitsi persujen mielestä. He kyllä jaksavat valittaa jokaisesta pennistä jonka maahanmuuttaja saa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Aika romanttista tekstiä.
Otan tästä nyt vain yhden esimerkin.

"Suomen luonto on ainutlaatuinen etelässä, pohjoisessa, lännessä ja idässä"

Kukapa suomalainen kehtaisi tai uskaltaisi sanoa tähän toteamukseen poikkipuolista sanaa. Vastaan väittäminen tuntuisi pyhän häpäisemiseltä, suomalaisen minuuden loukkaamiselta.

Silti Suomen luonnossa ei ole juuri mitään erityistä verrattuna itäisen rajamme takaiseen luontoon. Se on ihan sitä samaa. Paljon eroa ei ole myöskään Pohjanlahden takaiseen tai Suomenlahden takaiseen luontoon.

Itämeren takana on Saksa, Puola ja Tanska. Ei niidenkään luonto niin kovin paljon poikkea Suomen luonnosta. On vain vähän erilaista puustoa. Kuitenkin Suomessa Pohjoisen luonto poikkeaa paljon enemmän eteläisen Suomen luonnosta kuin mitä eteläisen Suomen luonto poikkeaa Tanskan tai pohjoisen Saksan luonnosta.

Mitä suomalaisuuteen tulee, niin ainakin minä koen perussuomalaisten tavan ajatella asioita suomalaisuudelle vieraana ilmiönä. Mistä lienee tulleet, jostain ulkomailta varmaan, nuo persujen yltiökansallismieliset ajatukset.

Toimituksen poiminnat