MerviEskelinen Näkymiä PerusSuomalaiselta veräjältä

Höpöti höpöti Yle

 

Aamuni alkoi sadulla ja varmaan monen muunkin. Yle julkaisi puolueiden kannatusmittaukset. 

Sdp, kokoomus ja keskusta nousussa.  Vihreät, perussuomalaiset ja vasemmisto laskussa.

Tulos antoi perussuomalaisten laskuksi viime mittaukseen -1,6%. Uskoo ken tahtoo.

https://yle.fi/uutiset/3-10343087

 

Julkisuudessa on viime viikkojen aikana ollut valtavasti esillä maahanmuuttoon, ihmisten eriarvoisuuteen ja sukupuolikäyttäytymiseen liittyvää uutisointia. On ollut 100 000 tai jopa 1 000 000 turvapaikanhakijoiden uutisointia, on ollut lasten- ja vanhusten kaltoinkohteluasioita, on ollut eläimiin sekaantumisen ja pedofiilikeskustelua. Asioita, joihin perussuomalaisilla on ollut ratkaisuja. Ratkaisuja, jotka ovat olleet Suomen edun mukaisia. Mukaan lukien monet yhteiskunnalliset asiat, jotka eivät ole mitenkään positiivisesti nostattaneet kokoomuksen tai keskustan rivejä. 

 

Sdp:n osalta on ehkä jotain nousuliikettä ollutkin. Kokoomuksen ja keskustan keinotekoinen nostatus perustuu epävarmuuteen.  Pelätään valtakolmikon kaatumista.  Epävarmuus aiheuttaa hallitse ja vaikuta sekä poista se. Pidä yllä vanha toimintatapa ja kyseenalaista uusi varmuuden vuoksi. Sormi on jo paniikkinappulassa. Sydän lyö jännityksestä miljoonaa ja kädet hikoavat.  Mutta pelkoa ei saa näyttää ja se on tukahdutettava.  Se muuttuu vihaksi ja halveksunnaksi perussuomalaisia kohtaan.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (79 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Helpompi tyytyä tähän nyky tilanteeseen kun äänestää uutta puoluetta josta mediassa pelotellaan..

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Mikä uusi puolue, siniset, seitsemän tähden liike?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

On persut minusta uusipuolue vielä, ainakin tälläisellä kannatuksella oleva ja tietysti on myös uusia nuokin mitä mainitset..

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Puheenvuorossa vietetään näköjään krapulapäivää persujen laskevan kannatuksen takia. Jos YLE tarjoaa höpötiä, mitkä ovat ne oikeat kannatusluvut?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Miksiköhän YLE tarjoaa tätä höpötiä vain joskus (ehkä noin joka toinen tai joka kolmas kerta), mutta ne muut kerrat aivan ehdotonta totuutta, kuten vielä viime kuun alussa?: https://yle.fi/uutiset/3-10287615

Käyttäjän KarinKarjalainen kuva
Karin Karjalainen

Kyllä se on niin hauskaa,kun aikamies vielä uskoo joulupukkiin.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Ei olisi yhtään höpöti höpöä, jos persujen kannatusprosentti näyttäisi +4.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Ei se perussuomalaisten kannatus ole mihinkään laskenut, koska edellisessä ylen gallupissa oli haamutulos mitä ei tukenut mikään muu galluptulos. Ei siihen ollut mitään syytä luottaa. Se oli aivan vastaava haamutulos kuin taannoinen 6,7 viime talvena. Kannatus on ollut täysin muuttumaton jo kohta vuoden. Näitä heittoja tulee koska gallupeissa on n. 2% VIRHEMARGINAALI suuntaan tai toiseen! Joku saisi kyllä kertoa tämän myös toimittajille jotka tekevät mitättömistä muutoksista suuria otsikoita. Pitkän aikavälin trendi on se mitä pitää seurata.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tämä blogi on syytä failata muistiin ja muistuttaa sillä sitten tulevien YLE:n galluppien kohdalla blogistille siitä kuinka höpötiä ne tulokset ovat.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Uskottavuus kärsii, jos ollaan silloin vain epäilemässä gallupien luotettavuutta, kun kannataus menee alas päin. Viime kuussa kannatus nousi persuilla Ylellä yli 2%-yksikköä. En huomannut valitusta galluppien epäluotettavuudesta.

Johdonmukaisuutta kehiin.

Pekka Iiskonmaki

Eikös YLE:n kaikki palkannauttijat taaperra SDP:n jäsenkirja taskussa?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

On siellä tiettävästi ainakin yksi persua läheisesti hipova henkilö.

Pekka Iiskonmaki

Siniset eivät mahtuneet edes mittauksiin. Sen toki uskon.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Sinisten kannatus on lähellä nollaa. Hyvä niin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Viime gallupin aikaan täälläkin hehkutettiin, että nyt on persut nosteessa, ja uutta jytkyä on tulossa.

Nyt sitten lapsia itkettää :)

Tää on sitä persujen uutta normaalia, tuosta puolueesta ei ole mihinkään muuhun kuin valittamaan netissä maahanmuutosta.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Ruotsidemokraatit 20-25%
Perussuomalaiset alle 10%

Mitä persut tekee väärin?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Soini myi puolueensa jo hallitusneuvotteluissa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jos kaikki on Soinin vikaa, niin siitä on nyt jo yli vuosi aikaa, eikö kannatuksen olisi pitänyt ampaista huimaan nousuun heti, kun petturit lähtivät?

Kannattaa kuitenkin ymmärtää se asia, että persujen kannatuksella ei ole enää nousumahdolisuuksia, maahanmuuton vastustuksella pelkästään ei tuon enempää kannatusta saa, se juna meni jo.

Soini repi kannatusta sillä oikealla populismilla ja vaalipuheilla, kunnon letkautuksia ja niitä vaalilupauksia.

Halla-aho ei ole mikään puoluejohtaja, eikä hän saa kuin hörhöt liikkeelle, ja niitä hörhöjä ei Suomessa tuon enempää ole, vaikka siltä joskus tuntuukin kun lukee puheenvuoroa, mutta tänne nyt vaan on siunaantunut paljon persuhörhöjä.

Tämä puheenvuoro ei heijasta kansan mielipidettä, tämä on huumorialusta, joskin persut luulevat, että täällä uhriutumalla saa jotain aikaiseksi, no saahan ainakin tehtyä itsensä naurettavaksi.

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen

Siis perustuuko blogistin mielestä Ylen gallupjulkaisu puppuun eli huonoon otantaan tai väärentelyyn, vai eivätkö ihmiset ole uskaltaneet kannattaa yhden asian persuja, vaikka tosissaan tekisi mieli?

Blogin alkuosa perustenee ensimmäiseen (gallup oli satua) ja loppuosa toiseen oletukseen (käsi nyrkissä sanotaan kokoomus vaikka haluttiin sanoa persut). Toki molemmat voivat olla voimassa jolloin edessä tottavie olisi jytkyjen jytky.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ei ole Soini koskaan ollut niin hiljaa kun hallitukseen meni. Ei Soini hakenut puolueeltaan lupaa hallituksen äänestyksiin, hallitussopimus itsessään oli aivan kelvollinen, mutta sitä ei noudatettu.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Miksi PS on jumiutunut pienpuolueeksi? No siksi, että suomalaiset eivät tee samoja virheitä kuin ruotsalaiset kannattaessaan ruotsidemokraatteja.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Suomalaiset siis haluvat oman Malmön ja Rinkebyn ja moninkertaistaa sosiaaliturvamenot? Kaikissa maahanmuuttoa käsittelevissä kyselyissä nykyistä vapaata vaellusta vastustaa 90% suomalaisista.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Persujen argumentit ja kommentit maahanmuutosta eivät kykene vakuuttamaan tuota 90:ää prosenttia. Kannattaisikohan olla vähemmällä möyhyämisellä? Asioista kannattaisi myös ottaa selvää, ainakin maahanmuuttoa koskevista säädöksistä ja määräyksistä. Nyt juuri noita koskevat kannanotot lähinnä naurattavat. Samoin perustuslakia rääkkäävät persujen näkemykset.

En suhtaudu itse kovinkaan myönteisesti esimerkiksi vuoden 2015 kaltaiseen massiiviseen joukkotuloon, mutta sellaisen vastustamiselle löytyy kyllä perusteita. Kieltä voi käyttää siististi ja olla silti tiukka.

Mervi Eskelinen

Tätähän tässä koko ajan tehdään, tuodaan asioita esille tiukasti mutta asiallisesti.

Joskus voi myös herätellä ilman, että ketään henkilökohtaisesti loukkaa.

Mainitsit tuon maahanmuuton ja perustuslain. Miten perussuomalaiset rääkkävät perustuslakia? Mielipiteitä saa olla, ei se rääkkäämistä ole jos perustuslakia tarkastelee suomalaistenkin näkökulmasta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #44

Kun esimerkkiä pyysit, niin vaatimus perustuslain muuttamisesta Huhtasaaren ja Turusen perustein. Miksi kutsua ”perustuslaiksi” jotain sellaista,joka joustaa olosuhteiden mukaan ja poliittisista intresseistä lähtien?

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/210567-perussuoma...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #48

Niin tuota perustuslain kohtaa, Suomen sosiaaliturva kuuluuu kaikille Suomessa oleskeleville muutettiin vähän ennen EU:n liittymistä, kaiketi jo silloin tiedettiin että EU haluaa täyttää Euroopan elintasopakolaisilla ja heidän saamisekseen säädettiin avomielinen perustuslaki. En näe mitään estettä tuon lain muuttamiseksi vastaamaan tämän päivän tarpeita.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #52

Juuri tuollaista Makkosen kommenttia voi kutsua perustuslain rääkkäämiseksi. Jos ihmisiä ylipäätään päästetään maahan, niin on aivan kaikki inhimilliset perusteet pitää heistä myös huolta, kunnes joko kykynevä huolehtimaan itsestään tai voivat palata turvassa kotimaahansa.

Tuollainen lainmuutos saisi aikaan sen, että kun Suomessa ei vielä ole slummeja, niitä kyllä saataisiin. Samoin ihmisten turvallisuus heikkenisi merkittävästi. Inhimilliset kärsimykset olisivat Suomen oloissa mittavat.

Eivätkö persutkin olesitä mieltä, että tuet ovat alhaiset, siis myös Suomen kansalaisille? Eivätkö persut ole juuri se ”laki ja oikeus” -puolue, joka kantaa huolta kansalaisten turvallisuudesta?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #61

"Tuollainen lainmuutos saisi aikaan sen, että kun Suomessa ei vielä ole slummeja, niitä kyllä saataisiin."

Älä nyt viitsi, tuo lainmuutos ja käytäntö aikaansaisi sen että tänne pyrittäisiin yhtä paljon kuin Viroon, eli ketään ei tulisi.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #63

Tyhmyytesi tuli jälleen esiin: Suomessa on jo nyt ulkomaalaisia, jollet tiennyt. Jättäkää nuo kaikki jo maassa olevat täysin vaille kaikkea elämiseen tarvittavaa, niin siinähän olette puhtaan kaulanne kanssa. Mieletöntä puhetta Makkoselta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #64

"Suomessa on jo nyt ulkomaalaisia, jollet tiennyt"

Älyttömyyksiä jakaa vain kaltaisesi saivartelija joka ei osa erottaa humanitaarista maahanmuuttoa työperäisestä maahanmuutosta jossa tullaan oikeisiin töihin, saadaan palkkaa ja maksetaan veroja. Humanitaariset maahantulijat vaativat täysihoitoa veronmaksajilta ja työperäiset maksavat veroja ja elättävät itse itsensä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #67

Tyhmät kommenttisi seuraavat toisiaan. Kommenttini, johon takerruit sisältää sanat ”jos” ja ”päästetään”. Suomi noudattaa kansainvälisiä sitoumuksia ja omaa lainsäädäntöään näissäkin asioissa. Ja aivan riippumatta Makkosen kiemurtelusta ja saivartelusta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #69

"Suomi noudattaa kansainvälisiä sitoumuksia ja omaa lainsäädäntöään näissäkin asioissa."

Taas Duplin-saivartelijalta järjetöntä tekstiä, taidat haluta vain kiistellä. Virokin noudattaa kansainvälisiä sopimuksia eikä sinne tunge maahanmuuttajia, sama Unkarissa tai Puolassa. Itsenäisenä valtiona Suomi saa tasan päättää keitä tänne tulee ja maksetaanko heidän olemisensa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #72

Olenko väittänyt ettei Suomi voi itse päättää näistä asioista? Jos olen, niin missä?

Mervi Eskelinen Vastaus kommenttiin #69

Harvemmin blogissani kirjoitan jostain muusta kuin mitä kirjoitus kulloinkin koskee mutta nyt sen teen.

Mikä sinä Max Jussila olet ketään täällä nimittämään tyhmäksi? Kuvitteletko tosiaan, että vain sinun mielipide on julkaisukelpoinen ja asiaa.
Sananvapautta ei ole toisten nimittely.

Luepa uudelleen Jarmo Makkosen kommentit ja arvioipa uudelleen. Aina oppii uutta kun uskaltaa lukea toisen kommentteja ilman ennakkoluuloja.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #92

Olen kutsunut Makkosen kommentteja tyhmiksi, kai ymmärrät eron?

Mervi Eskelinen Vastaus kommenttiin #93

Puidaan tämä nyt oikein perinjuurin.

"Tyhmyytesi tuli jälleen esiin: Suomessa on jo nyt ulkomaalaisia, jollet tiennyt. Jättäkää nuo kaikki jo maassa olevat täysin vaille kaikkea elämiseen tarvittavaa, niin siinähän olette puhtaan kaulanne kanssa. Mieletöntä puhetta Makkoselta."

Tämä ei varmaan ole tyhmyyden kuvaus. Kommentia vain kommentoit?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #67

Makkonen, olen itse ollut työperäinen maahanmuuttaja Ruotsiin, Norjaan, Sveitsiin, Vietnamiin ja Kiinaan. Tunnen uskoakseni niin kokemukseni kuin koulutukseni puolesta esilleottamasi käsitteet paremmin kuin sinä.

Käyttäjän KarinKarjalainen kuva
Karin Karjalainen Vastaus kommenttiin #70

Summa summarum. "Työperäinen maahanmuuttaja"

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Eivät ne nyt ihan höpö juttuja ole.
Etelä Savon persut jatkavat tutulla linjallaan,
unohtaen toistuvasti, että elämme sivistysvaltiossa.
Ensin oli Pieksämäki sekaisin ja nyt on persusekoilu
ja saavuttanut jo Mikkelin.

"Otavan opiston johtokunnan puheenjohtaja on vaihtumassa — Kevään maahanmuuttajapuheet olivat liikaa"

https://lansi-savo.fi/uutiset/lahella/129bf204-e3d...

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Ilmeisesti kepun laarinpohja paistaa paniikissa kun on hyväksynyt juvalaisia ja kotkalaisia persuja jäsenikseen myyräntyötä tekemään.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Kero.
Persut ovat karvansa näyttäneet. Jopa kaksi kertaa.
Ensin Soinin liikehdintänä ja nyt Halla-Ahon johtamana.
Pomojen elkeet ovat tarttuneet renkiin.
Puolueiden väliset maakunnalliset sopimukset rikotaan, jäsenistössä vallitsee viidakon laki ja järjestökapinointi rehoittaa.
Alkuperäisestä oikeudenmukaisuuden ja sosiaalikristillisen linjan johtoajatuksesta ei ole jäljellä mitään.
Tuolla pohjalla laarin pohja paistaa kyllä.
Oli suuri virhe uskoa ja liittyä persupuolueen periaatteisiin ja vielä suurempi virhe oli lähteä aikoinaan keskustapuolueesta.
Takaisin oli helppo palata.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Suomessa ei mielipiteistä joudu Siperiaan, mutta virka ja toimeentulo menee.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Aikaisemmassa blogissa joku persu viiittasi Basran viihtyisyyteen, kauneuteen, moderniuteen, jne. nähtyään kahden irakilaisen rakennusliikkeen vision tulevaisuuden Basrasta. Nyt tämä yksi väittää kannatuskyselyn olevan ”höpötihöpöti”.

Kuka näitä äänestää? Totuuden vääristely näyttää olevan hyve tuossa joukossa.

Mervi Eskelinen

Meitä äänestää muun muassa aikaansa seuraavat henkilöt. Henkilöt, jotka realistisesti katsovat ympärilleen ja pyrkivät vaikuttamaan ennen kuin kaaos on toteutunut.

Jokainen saa tietty sanoa mielipiteensä, tässäkin asiassa. Jos olet sitä mieltä, että väitteeni "höpöti höpöti Yle" on vääristelyä niin ei voi mitään.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

”Aikaansa seuraavat henkilöt” tuskin väittävät tulevaisuudenkuvaa nykyhetken tilanteeksi. Puhumattakaan ”realistisesti ympärilleen katsovista”. Teillä on ollut mahdollisuus saada liittolaisia, joiden kautta älykkyys ja asioistaperillä oleminen olisi kasvanut eksponentiaalisesti. Tämänkin te onnistuitte pilaamaan asiattomuuksillanne ja oikeusjutuillanne.

Et sinä millään järkevällä ja loogisella tavalla edelleenkään perustele väitettäsi. Vainoharhaisuus valheellisuuden lisäksi näyttää olevan persuille tyypillistä.

Mervi Eskelinen Vastaus kommenttiin #40

Haluat siis perustellun vastauksen kuka meitä äänestää?

Perussuomalaisia äänestää oikeudenmukaisuutta arvostavat. Suomeen toivotaan oman kansalaisten asioiden hoitamista. Pienituetut ikäihmiset saisivat ansaitsemansa vanhuuden, työssäkäyvä voisi elää palkallaan ilman, että elämä on sitkuttelua, aina. Suomessa on muitakin väärinkohdeltuja ja heidän hyvinvointiaan haluamme turvata.

Perussuomalaisia äänestävät pienyrittäjät. Perussuomalaiset haluavat vaikuttaa mm.verotukseen yrittämisen mahdollistamiseksi ja byrokratian alentamiseen.

Perussuomalaisia äänestävät henkilöt, jotka arvostavat koulutusta ja haluavat mm. ammatillisen koulutuksen turvaamaan työvoimapulasta kärsiviä aloja. Työtön pystyisi kouluttautumaan uuteen työllistävään ammattiin. Opiskelijat oppivat myös työtä tekemällä, haluamme olla luomassa mahdollisuudet oppisopimuksen kautta.

Perussuomalaisia äänestävät, he, jotka haluavat suomalaisille sosiaali- ja terveyspalvelut tasalaatuisiksi mm. asuinpaikasta riippumatta. Erityisesti mielenterveyspalvelut kuntoon, syrjäytymisen ja yksinäisyyden poistoon resursseja.

Asuminen on Suomessa kallista. Tämä tärkeä asia koskettaa monia työssäkäyviäkin. Yhteiskunnassa on paljon erilaisia kuluja, joisa on välillistä eurohukkaa. Nämä tulee korjata oikeudenmukaiseksi.

Tässä muutamia. On meillä paljon muitakin teemoja, joiden kannattajat meitä äänestävät.

Kirjoitan niistäkin mielelläni.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #47

Eivät nuo äänestäjät kovin omaperäisiä ratkaisuja näytä hakevan. Kaikki puolueet ajavat siis periaatteessa samoja asioita.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #47

Blogisti:
" Pienituetut ikäihmiset saisivat ansaitsemansa vanhuuden..."

Älä nyt päästele ihan mitä vain. Persut - siis kaikki kansanedustajat, myös nykyiset persut, kurjistivat eläkeläisten elämää oikein urakalla ollessaan hallituksessa. Jotkut siellä edelleen jatkavat - entiset persut nyt lähinnä työttömien kimpussa.

Nykypersut voivat kertoa, kuinka jäädyttivät eläkeindeksin. Kuuntelen mielellään mitä hyvää siinä pitäisi nähdä.

Henry

Käyttäjän KarinKarjalainen kuva
Karin Karjalainen Vastaus kommenttiin #40

Perussuomalaiset ovat ainoa puolue,joka kiinnittää huomion maahanmuutosta julkiselle sektorille aiheutuneisiin ja jatkossa aiheutuviin menoihin. Tämä on vain sivuseikka kokoomukselle, vihreille, keskustalle ja sosiaalidemokraateille.Nämä puolueet pitävät ääntä maahanmuuttajien kotouttamisesta, ihmisoikeuksista, kansainvälisyydestä ja monikulttuurisuudesta.Miten tämä kuvaakaan ahneutta,vallahalua ja moraalitonta ajattelua.

Mervi Eskelinen

Kun puhutaan perussuomalaisista, niin lähes jokaisessa keskustelussa nostetaan keskiöön vain maahanmuutto.

Perussuomalaisilla on muitakin tärkeitä teemoja. Olkaa hyvä.

https://www.perussuomalaiset.fi/news/perussuomalai...

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Muut puolueet ajavat perussuomalaisten ajamia asioita verrattomasti uskottavammin ja paremmalla tietotaidolla. Pölhöpopulismin saatte pitää tykönänne, siinä olette verrattomia!

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Lisäksi Persujen ongelma on, etteivät nämä muut asiat koskaan nouse heidän toimestaan keskusteluun. Vai onko esimerkiksi puolueen puheenjohtaja nostanut kertaakaan esiin jotain niistä tuhansista muista kansalaisia kiinnostavista asioista kuin maahanmuutto? No ei ole. Ja jos hänellä ei ole mitään sanottavaa niistä muista asioista, niin ei liene ihme jos oletetaan ettei hänellä ole mitään sanottavaa niistä. Aina välillä on joku puolivillainen yritys, joka aina kuitenkin degeneroituu maahanmuuttajien syyttelyksi. Tämä jättää ulkopuolisille kaksi vaihtoehtoa. Joko tulkita etteivät persut omaa muita mielipiteitä tai mielenkiinnonkohteita kuin maahanmuuttajat. Tai toinen tulkinta on etteivät persut kykene mihinkään muuhun kuin mölisemään maahanmuuttajista. No on toki sitten tämä sivuharrastus, jossa tullaan valittamaan ettei todellsiuus taivu heidän toiveisiinsa (kuten tässä blogissa tehdään). Se taas viestii siitä, etteivät persut kykene sopeuttamaan omaa ajatteluaan maailman todellisen tilan mukaan, vaan maailman tulisi sopeutua persujen toiveisiin ja kuvitelmiin. No onpahan sitten ainakin jotain itkemisen aihetta tästä ikuisuuteen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #43

"Vai onko esimerkiksi puolueen puheenjohtaja nostanut kertaakaan esiin jotain niistä tuhansista muista kansalaisia kiinnostavista asioista kuin maahanmuutto?"

Kyllä on mutta media ei ole näistä kiinnostunut. Viimeksi Halla-aho kirjoitti globalisaatiosta eikä mitenkään positiivisesti.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #45

Siinäkin Halla-ahon pääpointti oli, kuinka väärin se onkaan, kun raitille on ilmaantunut ulkomaalaisen näköisiä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #57

Ainoastaan vääristelyllä ja suoranaisella valehtelulla pärjää Halla-ahon kanssa argumentoinnissa. Olen muutamalle sossulle esittänyt kysymyksen mitä Suomi on hyötynyt globalisaatiosta, vastauksena olen saanut täyden hiljaisuuden.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Toivonen voi sitten esittää yhden väärän väitteen perussuomalaisten maahanmuuttopolitiikasta? Maahanmuutto on rikkaus, ei ole perussuomalaisten esittämä väite.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Muut puolueet ovatkin maahanmuuttokriittisyydessään terveellä linjalla. Perussuomalaiset näkevät maahanmuuton rikkautena. Ilman sitä ja kritiikitöntä pelonlietsontaa heillä ei olisi mitään muuta omittua kuin vähemmistöjen kiusaaminen. KD tekee senkin tuntuvammin ja perinteikkäämmin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Toivonen ei sitten pystynyt esittämään mitään väitteidensä tueksi.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Lähtökohta: persut ovat nosteessa kunnes heillä on yli 50% kannatus.

Median raportti mielipidetutkimuksesta: persut ovat luisussa.

Päätelmä: media valehtelee.

Kyseenalaistus: jos media valehtelee systemaattisesti, miksi se ajoittain raportoi persujen kannatuksen kasvusta?

Vastaus: jos media valehtelisikin joka kerta, sen jutut olisivat epärehellisyydessään luotettavia. Valemedian vaarallisuus näkyykin juuri siinä, että joskus se puhuu totta, eikä ajattelematon yleisö havaitse eroa. Reijo Tossavaisen mediakouluttamat äänestäjät näkevät milloin meneillään on sumutusyritys - ja juuri nyt on!

Loppukatsaus: katso lähtökohta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Turhahan tästä on mieltänsä pahoittaa, kaikki selviää seuraavissa vaaleissa ensi keväänä.

Sitten se karu totuus paljastuu persuillekin, silloin ei voi enää galluppeja syyttää.

Tai no, sitten alkaa tietysti se selitys valtamediasta, ja siitä kuinka persuja ei huomioitu oikein.

Häviäjän selittely se vasta rasittavaa onkin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Jo Väyrynen osasi tuon e-kirjainta venyttäen: meeeediapeliä!

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Niin, blogistille on esitetty kysymys: mitkä ovat ne oikeat kannatusluvut?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Eiköhän nuo anneta vaaleissa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kyse taitaa olla tämän hetken kannatusluvuista. Ei kannata kutsua tutkimusta höpötihöpöksi, jos vastaus on jossain tulevaisuuden luvuissa.

Käyttäjän KarinKarjalainen kuva
Karin Karjalainen

Asian voi nähdä näin. Ensin on vale ja sitten emävale. Toisin sanoen ensin on tilasto ja sitten on Yle. Tästä voi jokainen vetää omat johtopäätöksensä.

Käyttäjän KarinKarjalainen kuva
Karin Karjalainen

Asian voi nähdä näin: ensin on vale ja sitten emävale. Toisin sanoen ensin on tilasto ja sitten Yle.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ja tämä älytön kommenttisi oli niin arvokas, että se kannatti lähettää kaksikin kertaa?

Käyttäjän KarinKarjalainen kuva
Karin Karjalainen Vastaus kommenttiin #83

Millähän perusteella älytön?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #86

Toivottavasti ymmärrät sen ilman apua.

Käyttäjän KarinKarjalainen kuva
Karin Karjalainen Vastaus kommenttiin #87

Max Jussila sinulla se avun tarve taitaa olla.

Käyttäjän KarinKarjalainen kuva
Karin Karjalainen Vastaus kommenttiin #83
Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kummallista, ettei kannatus nouse eläimiinsekaantumisella ja pedofilialla. Ehkä kannattaisi pysyä suosiolla maahanmuutossa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Mitä? Ovatko persut asettamassa ehdokkaikseen pedofiileja ja eläimeensekaantujia?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Mätäkuu vielä menossa, ei kannata kaikkea uskoa. PS-kannatus on vaikea nyt ennustaa, koska loikkareiden jälkeen ei ole suoritettu virallista mittausta, eli äänestystä. Tällöin vanhat korjauskertoimet saattavat olla pielessä, vaikka ennen kuntavaaleja olivatkin muistaakseni melko kohdillaan.

Yle antaa nyt PeSulle lähes saman mitä tuli kuntavaaleista. Itse olen nähnyt merkkejä siitä, että nousu on edessä. Mm. täysin meihin kuulumaton veteraanitoimittaja Unto Hämäläinen ennustaa tätä. Sitten on aiemmin riveistä poistuneita alkanut palailemaan. Täten kovaa kenttätyötä on mahdollista tehdä jne.
Eli nyt sitten taas on ne vaalit, joissa äänestämme gallupit nurin.

Mervi Eskelinen

Blogistille oli esitetty pari kysymystä. Sen verran osa aina provosoituu perussuomalaisen vastauksesta, että vastausten lukeminen on teidän omalla vastuulla.

Perussuomalaisten kannatuslukua kysyttiin mitkä olisivat tulevissa vaaleissa. Kannatusluku on kaksinumeroinen luku. Eli tuo YLE höpötihöpötitulos ei todellakaan pidä paikkaansa. Riittääkö vai haluatteko tarkempaa, jopa desimaalin tarkkuudella?

Toinen kysymys oli Maxilta, ovatko perussuomalaiset asettamassa ehdolle pedofiileja ja eläimiinsekaantujia.
Tämä harvemmin tulee ehdokasasettelussa esille. Perussuomalaisiin ei onneksi pyri pedofiileja ja eläimiin sekaantujia. Eläimiin ja lapsiin sekaantumista emme tue.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuollainen höpötihöpötisyytös on lapsellista huutelua, jos sen perustaksi ei ole esittää mitään muuta faktaa kuin se, että tulos ei ole oman mielen mukainen.

Mervi Eskelinen

Kysymys, johon vastasin oli mikä on kannatusprosentti, ei miksi. Miksi kysymykseen minulla on vastaus blogikirjoituksessa. Lue sieltä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #89

Typeråå! Galluptulokset julkistetaan juuri sellaisina kuin ne on saatu. Kysymyksen asettelulla voidaan manipuloida jollain tavoin, mutta esimerkiksi YLEn gallupeissa kysymykset ovat kuukaudesta toiseen samat.

Näin oli kuukausi sittenkin.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

"Eva Braunit" ovat aktivoituneet, hauskaa!

Toimituksen poiminnat