MerviEskelinen Näkymiä PerusSuomalaiselta veräjältä

Nyt tarvitaan paksua lompakkoa

 

Vihreät ovat jo taannoin esittäneet, että suomalaisten tulisi osallistua entistä voimakkaammin turvapaikkatalkoisiin.  Sinun ja minun tulee tarjota oma asunto tuikituntemattoman käyttöön. Nyt jos koskaan tarvitaan paksua lompakkoa.

On myös esitetty, että olemme vastaanottamassa sankoin joukoin turvapaikanhakijoita Suomeen. 

Tätä kuningasajatusta ajetaan hurjaa vauhtia eteenpäin vihreiden iloksi.

Haluatko sinä arkeesi tuikituntemattoman kanssakulkijan? Oletko ajatellut miten hän asumisen ja muun elämisen kustantaa? 

Vai edetäänkö aivan samalla toimintatavalla kuin aikaisemminkin yhteiskunnassa, toiset asuu ja toiset maksaa?

Olemme vuosien ajan ottaneet vastaan suuret määrät turvapaikanhakijoita. Suomeen saapui vuonna 2015 ennätysmäärä turvapaikanhakijoita, yhteensä 32 476 henkilöä. Myös vuosien 2016-2018 aikana on saapunut turvapaikanhakijoita Suomeen. Parhaillaan suunnitellaan vastaanottavamme 100 000 uutta turvapaikanhakijaa.

Ennen vuotta 2015  kustannukset maahanmuuton osalta olivat 200–300 miljoonaa euroa vuodessa. Vuonna 2016 kustannukset olivat yli miljardi euroa. 

 

Uskaltaako kukaan laskea Suomen kustannuksia jos tulijoita on 100 000?

 

100 000 turvapaikan hakijaa on Suomelle liikaa. Oletko sinä valmistautunut muhkealla pankkitilissä kustantamaan uuden kanssa-asujasi? Ruokailun, puhtauden, vaatetuksen jne. 

Nykyisin arki on kallista ja osa henkilöistä ja perheistä ei pärjää työpalkalla. Miten sitten kun elätettäviä on vieläkin enemmän?

Meillä on Suomessa apua tarvitsevia enemmän kuin pystymme auttaamaan nykyrakenteella. On pienituloisia vanhuksia, on pitkäaikaissairaita, on yksinhuoltajaperheitä, on asunnottomia jne jne. Tarvitsemme toisenlaista ratkaisua mitä on toteutettu ja mitä suunnitellaan. Apu tulee suunnata kohdemaahan vaikuttamalla turvallisuusoloihin ja arjessa pärjäämiseen. 

Mutta kovin on vihreiden ideologia muuttunut. Aikaisemmin vihreä sitoi itsensä puuhun suojellakseen Suomen luontoa, nyt hän haluaa sitoa itsensä tuikituntemattoman turvapaikanhakijan kustannuksiin.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Voisitko ystävällisesti liittää väitteiden tueksi linkkejä vaikkapa uutisiin?

Toteat: "Vihreät ovat esittäneet, että suomalaisten tulisi ottaa koteihinsa turvapaikanhakijoita. Nyt tarvitaan paksua lompakkoa."

Olen poliittisesti sitoutumaton eikä minulla näistä asioista sisäpiirin tietoa minkään puolueen osalta. Äkkiseltään en löytänyt myöskään sellaista uutista tai vihreiden kannanottoa, jonka sisältö olisi yhteneväinen blogistin väitteen kanssa. Sen sijaan löytyi helposti esim seuraava uutisartikkeli, jonka harhaanjohtava otsikko saattaa olla syypää:

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/563410-v...

Itse uutisesta: "Puolue haluaa myös tukea turvapaikanhakijoiden majoittamista mm. tukemalla kotoutumista edistävien kotimajoitusverkostojen toimintaa."

Kotimajoitusverkostoja on jo, vihreät uutisen perusteella haluavat tukea näiden verkostojen toimintaa.

Kansaa, myös perussuomalaisia mahdollisesti tai todennäköisesti äänestäviä, voidaan ilmeisen helposti johtaa tämänkaltaisella populismilla harhaan. Jos kerran britit saatiin uskomaan brexitin hyvyyteen, miksei suomalaisia saataisi uskomaan siihen, että ensi vuonna heidän vuoteeseensa majoitetaan turvapaikanhakijoita?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Noo aika paljon tämä kertoo "Vihreät esittää keinoja perheenyhdistämisen helpottamiseksi. Kansainvälistä suojelua saaneilta perheenyhdistämisen tulo- ja aikarajat on poistettava kokonaan.

Kiintiöpakolaisten määrän vihreät haluaa nostaa heti 2 500 ihmiseen.

Puolue haluaa myös tukea turvapaikanhakijoiden majoittamista mm. tukemalla kotoutumista edistävien kotimajoitusverkostojen toimintaa."

Ja mitä kuulee virheiden suulta, niin rajoja ei saisi tiuketnaa ynm. Joten he ottaisivat tänne kaikki jotka vaan rajalle tulee.. + löysentää pakkopalautuuksia ynm.!

Joten aikalailla tuo sama että haluatko maksaa PALJON veroja jotta tulijoille riittää rahaa..

Käyttäjän KarinKarjalainen kuva
Karin Karjalainen

Realismi populismia on,että vihreiden tulisi näyttää nyt esimerkkiä ja ottaa kukin ainakin yksi turvapaikanhakija kotimajoitukseen.Ei pitäisi esittää noin lennokkaita ja yli hilseen meneviä ajatuksia,ellei itse pysty niitä toteuttamaan.

Mervi Eskelinen

Markku: Hienosti kuitenkin itsekin löysit uutisen asiasta.

Juurikin näin, "puolue haluaa myös tukea turvapaikanhakijoiden majoittamista suomalaisiin koteihin." Ihan sanatarkasti noin.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Tukeminen ei tarkoita pakottamista. Ero on suuri, eikä poistu hämäämällä. Sen sijaan on mahdollista, että vakavimmassa skenaariossa Perussuomalaiset seuraavassa hallituksessa joutuvat etsimään kansalaisten kannalta rajoitetun vapaaehtoisia majoitusmallisuuksia turvapaikanhakijoille.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Jos vihreät olisi pääministeripuolue niin ei tarvittaisi edes budjettia, rahat riittäisivät kaikkeen.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Siispä äänestämään vihreitä, Makkonen. Minä pysyn muulla kannalla.

Mervi Eskelinen

Jarmo: Kerrotko meille muillekin miten se riittää kaikille? Tässähän ihan kiinnostui. Onko vihreillä rahatakomo?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Taikaseinä, sieltä se vihreä, hiilellä tehty sähkökin tulee.

Käyttäjän KarinKarjalainen kuva
Karin Karjalainen Vastaus kommenttiin #9

Taikaseinästä tuleva "vihreä sähkö" on suomalaisille kallista.

anita frisk

Oliko tässä nyt taustalla se sisäministeriön tutkimus, jossa oltiin varauduttu 100.000 tai jopa miljoonaan tulijaan? Miljoonan tulijan osalta kerrottiin, että Suomessa on yli 3 miljoonaa asuntoa ja hätätilan tullessa suomalaisten koteihin pakkoasutettaisiin ylimääräisiin neliöihin nämä tulijat. Tutkimuksessa ei tikullakaan kosketeltu sellaista skenaariota, että noita miljoonaa ei yksinkertaisesti otettaisi maahan, eikä edes niitä sataatuhatta.

Jos 5,5 miljoonaiseen Suomeen pakotettaisiin ottamaan miljoona kehitysmaalaista, se suhteellisesti tarkoittaisi että 742-miljoonainen Eurooppa ottaisi yhteensä n. 132 milj. tulijaa. Mitähän tutkimuksia muiden eurooppalaisten maiden sisäministeriöt ovat mahtaneet tehdä?

Älä ole blogisti huolissasi, kyllä valtio/kunta maksaa tämän pakkokämppiksesi kustannukset, ei sinulle siitä kuluja koidu. Mistä valtio/kunta sitten ne rahat ottavat? Ai niin, sinulta.

Käyttäjän KirsiVisunen kuva
Kirsi Visunen

Kun näitä skenaarioita esitetään, ei edes vaihtoehtona pohdita mahdollisuutta, että rajat suljettaisiin.

Selvää on, että kehitysmaista parempaa elintasoa etsiviä turvapaikkaperustetta hyväksi käyttäen on niin kauan kuin tiedetään, että maahan pääsee ja että sosiaaliturva on maailman kärkitasoa.

Viroon tulijoita on vain vähän, koska tuet ovat siellä hyvin vaatimattomat.

Kannattaa katsoa youtubesta video "Onko Basra uusi Dubai?". Sen jälkeen, kun on lukenut itkettäviä kuvauksia vihreiltä ko kaupungista, näyttää todellisuus toiselta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Visunen tarkoittanee tätä videota: https://m.youtube.com/watch?v=23B3qg_Dafg?

Videon otsikossa ovat sanat ”in making”. Kyseessä on parin suuren irakilaisen rakennusliikkeen näkemys Basrasta jos näiden suunnitelmat toteutuvat, ei suinkaan video tämän päivän todellisuudesta.

Rehellisyys kannattaa aina, ja erityisesti argumenttien ollessa kyseessä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Niin onhan se erikoista ettei Viroon ole tunkua, olisikohan Suomella taas Virosta oppimista.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kyllä, ainakin ulkopoliittisella saralla. Virolla on suhteet Venäjään terveen realistisella tolalla.

Toimituksen poiminnat