Nahkaremmillä rakkautta ja huolenpitoa

 

Uutisissa oli jälleen lapsiin kohdistuva väkivaltarikos. Mies pieksi vuoden ajan oman perheensä alaikäisiä lapsia. Pieksemiset tapahtuivat viikoittain. Mies oli tietoisesti hakannut jalkoihin ja takapuoleen, jotta lyönnit eivät näy ulospäin. Iältään lapset olivat 2-, 3-, 5-, ja 10- vuotiaita. Tytön puolustaessa nuorempia sisaruksiaan hän sai vakavia vammoja remmin iskuista ja ei sen jälkeen kyennyt kävelemään. Perheen isä oli aiemmin pahoinpidellyt vaimoaan, mutta ymmärtäessään, että vaimoa ei voi pieksää, hän kohdisti pahoinpitelyn lapsiinsa.  

Huolehtiva vanhempi ei olisi antanut pieksemisen tapahtua. Äidillä on ollut mahdollisuus puuttua eikä vain hyväksyä. Tilanne oli purkautunut vasta ulkopuolisen tahon toimesta.  

Onko nahkaremmin heiluttaja kykenevä vanhemmuuteen? Nyt on vanhemmuuden DNA-testien aika. 

Ennen kuin luet rangaistuksen, arvaa mielessäsi, miten pitkä ja millainen se oli laadultaan? Kuten näet, ei mennyt arvauksesi vikaan. Rangaistus oli vain kuusi kuukautta ehdollista vankeutta ja sakkoa 1100 euroa.  

 

Tässä on neljän pieksetyn lapsen hinta, kun sitä mitataan pitkään ja harkitusti tehdyssä pahoinpitelyssä!   

 

Väkivallan ehkäisyyn ja siitä toipumiseen on apua: Ohessa muutamia linkkejä. 

NuortenNetti 

Nettiturvakoti 

Väkivallan Uhri – www.tukinet.net 

Riku.fi  (Rikosuhripäivystys) 

Apua.fi 

Sosiaali- ja kriisipäivystys (24/7) 

Ensi- ja turvakotiliitto/Nettiturvakoti 

Miessakit ry 

Viola ry 

Maria Akatemia  

Naisten Linja 

Apua uhreille ja tekijöille – Väestöliitto 

Ilmoitus sosiaaliviranomaisille  

Ilmoitus poliisille 

https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/espoolaisisa-pieksi-neljaa-lastaan-ankarimmat-iskut-sai-10-vuotias-tytar-joka-puolusti-sisaruksiaan-eika-kyennyt-viimeisen-kerran-jalkeen-edes-kavelemaan/6954210#gs.5JxEqBA 

 

Mervi Eskelinen, Sisätauti-kirurginen sairaanhoitaja, THM, Ammatillisten aineiden opettaja 

Karin Karjalainen, Bioanalyytikko, YTM, HTT-jatko-opiskelija 

Pieksämäen PerusSuomalaiset Naiset 

 

MerviEskelinen
Perussuomalaiset Pieksämäki

Olen peruskoulutukseltani sisätauti-kirurginen sairaanhoitaja, terveydenhuollon maisteri ja ammatillisten aineiden opettaja. Toimin Pieksämäellä luottamustehtävissä. Päätyöni on terveysalan opettaja. Kiinnostuin yhteiskunnallisista asioista muutama vuosi sitten. Suomi on jatkuvassa muutostilassa niinkuin tietysti pitääkin. Toivoisin muutoksen alkavan esimerkiksi pienituloisten ikäihmisten ja lapsiperheiden arjen helpottamisena.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu