MerviEskelinen Näkymiä PerusSuomalaiselta veräjältä

Julkaisukelvoton ilmoitus?

Julkaisukelvoton ilmoitus? 

Olemme kuntapolitiikan alkumetreillä ja meissä on herättänyt närkästystä median harjoittama epätasa-arvo ja vallankäyttö. 

Olemme kirjoittaneet monista yhteiskunnallisista aiheista niin omilla nimillämme kuin   Pieksämäen Perussuomalaisten Naisten nimissä. Olemme havainneet, että omilla nimillä kirjoitetut mielipidekirjoitukset ovat olleet julkaisukelpoisia. Pieksämäen Perussuomalaisten Naisten nimissä olevat kirjoitukset eivät ole ylittäneet julkaisukynnystä. Kirjoituksemme eivät sisällä julkaisunormien vastaista kirjoittelua. Kirjoituksemme ovat ratkaisukeskeisiä ja toimintatapoja uudistavia.  

Saimme yhteydenoton ikäihmisten kanssa arjessa toimivalta henkilöltä.  Lupasimme hänelle, että edistäisimme  ikäihmisten yksinäisyyden lievitystä esimerkiksi tarjoamalla ulkoiluapua.   

Alla oleva lyhyt kirjoitus on jäävuoren huippu. Aikaisemmat pitkähköt ja pohtivat mielikirjoitukset, joissa oli vain nimemme julkaistiin, puolueleimaisia ei. 

 

Tarjosimme alla olevaa ilmoitusta mielipideosastoon Etelä-Savossa ilmestyviin lehtiin. 

 

"Haluamme tarjota ikäihmisille apua arjessa toimimalla esimerkiksi ulkoilussa avustamisessa. Voimme myös tarjota keskustelu- tai liikkumiseen liittyvää apua ja tukea. 

Voitte olla rohkeasti yhteydessä. 

Karin Karjalainen 

Mervi Eskelinen 

Pieksämäen Perussuomalaiset Naiset" 

 

Ps. Ilmoituksessa oli puhelinnumeromme ja sähköpostiosoitteemme 

 

Onko ilmoitus julkaisukelvoton?  

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Se on kuin mainos ja siitä tulisi maksaa lehdelle palstamillimetriveloitus. Vaikkakaan ette luultavasti peri autettavilta maksua, mutta puolueen kannatus on se "maksu" lehden mielestä. Luulisin, että tästä on kyse.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Ymmärrätkö mikä ero on mainos- ja mielipideosastolla?

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Kuulostaa samalta kuin ohjelmistofirman kieltäytyminen yhteistyöstä perussuomalaisten kanssa.

Julkaisematta jättäminen on sananvapautta, kun lehti saa päättää oman sisältönsä.

Surullista.

Edit: Ei se mielipideosasto ole oikea paikka ilmoitukselle. Toki ihmettelen, jos mennyt samanlaisena läpi ilman puolueleimaa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Mielestäni lehti ei ole toiminut tuossa väärin, koska eihän tuo ole mielipidekirjoitus. Mielipidekirjoituksessa kartoitetaan asian taustaa, kerrotaan nykytilanteesta ja sitten ehdotetaan ratkaisumallia.

Jos naiset hieman avaisivat tätä asiaa ja sitten ilmoittaisivat, että he ovat valmiita vapaaehtoisesti auttamaan ikäihmisiä vaikkapa ulkoilun merkeissä, niin parhaiten kirjoitus menisi sitten läpi mielipidekirjoituksena. Kaikkia kirjoituksia ei kuitenkaan koskaan julkaista, koska lehdet päättävät tietenkin itse mitä julkaisevat.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Jos ilmoituksessa ei olisi mainittu puoluetta, se olisi ihan asiallinen. Mutta puolueen nimen esiintyminen tekee siitä puolueen mainoksen.

Jos haluaisitte auttaa ilman taka-ajatuksia, ette panisi ilmoitusta lehteen. Vaan ottaisitte yhteyttä vaikkapa johonkin vanhusten palvelutaloon ja sitä kautta auttaisitte ihmisiä. Mutta nyt teidät on leimattu puolueen pyrkyreiksi.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

En usko, että tuo olisi mennyt läpi, vaikkei puolueen nimeä olisi ollutkaan, koska se on ilmoitus, eikä mielipidekirjoitus.

Vanhusten asia on kyllä semmoinen, että sillä helposti kalastellaan ikäihmisten ääniä ja tuo ilmoitus antaa hieman semmoisen vaikutelman, vaikka kuinka pyyteettömästi naiset toimisivatkin.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Ei tuo ilmoituksena ole julkaisukelvoton, mutta sen paikka ei ole mielipidekirjoituspalsta, vaan palveluja tarjotaan -palsta, josta lehti haluaa ilmoitusmaksun.

Voisitte kokeilla kirjoittaa asiaa pidemmälti ja perustella miksi ikäihmiset tarvitsevat vapaaehtoisten apua mm. ulkoiluun, niin se voisi mennä läpi mielipidekirjoituksena.

Mervi Eskelinen

Kysehän ei ole pelkästään tuosta lyhyestä ilmoituksesta jutussamme. Kun kirjoituksemme lukee ajatuksella huomaa, että mielipidekirjoituksemme ovat myös niitä hylkyyn menneitä. Kirjotti siis mihin vain niin aina tuntuu olevan väärä osasto, väärä aihe, väärä puolue... Mutta ei hätää, lupaamme, että tekstiämme tulee jatkossakin ja aina vääriin osastoihin.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Kannattaa vaan tarjota niitä mielipidekirjoituksia eri lehtiin. Jos tuntuu, että puolueen nimi estää julkaisun, niin kirjoittaa sitten omalla nimellään, niin nimi tulee tutuksi äänestäjille.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Jos esimerkiksi ottaa edellisen blogauksenna täällä Puheenvuorossa, se oli niin heikko, etten voisi kuvitella minkään lehden julkaisevan sitä, vaikka allekirjoittajana olisi kuka tahansa.

Neuvona alkumetrien taivallukselle, samaa kirjoitusta ei kannata julkaista samalla alustalla kahteen kertaan. Tarkkaan ottaen se lienee Puheenvuoron sääntöjen vastaistakin, en ymmärrä mite copy-paste -julkaiseminen edistäisi keskustelua. Ennen kaikkea se on kuitenkin ärsyttävää. Jos ärsyttäminen on tavoitteenne, niin tuo toki toimii. Jos haluatte vaikuttaa mielipiteisiin ja käydä rakentavaa keskustelua, ei kannata aloittaa ärsyttämällä lukijaa.

Toni Rintala

Meilläkin paikallislehti aiemmin haukkui persuja, julkaisi persuja haukkuvia kirjoituksia eikä julkaissut persujen juttuja. Muita ei saanut arvostella, vain persuja. Muut sai mainostaa, mutta ei persut. Persuja ja heitä äänestäneitä haukuttiin tyhmiksi.
Paikallinen kansanedustaja sai osakseen arvostelua, jos hän ei ollut jossain ollut mukana. Mutta kun oli ollut, siitä oli lehti ihan hiljaa. Päätoimittajan vaihdoksen myötä tilanne onneksi muuttui :)

Mervi Eskelinen

Tämä on juuri näin. Kiitos Toni kun sanot asiat niin kuin ne todellisuudessa ovat.

Mervi Eskelinen

Olemme Karin Karjalaisen kanssa keskustelleet teidän meille kohdennetuista kommenteista ja hienoista oivalluksista koskien kirjoitustamme.

Olemme äärimmäisen kiitollisia teidän kommenteista ja erittäin hyvistä ohjeista. Olemmekin jo laittaneet alulle ehdotuksienne toteuttamista.

Toimituksen poiminnat